Bagaimana Cara Diet Atkins yang Betul dan BerkesanBaik, kembali semula di blog kesihatan ini. Buat masa ini kita membincangkan tentang Cara Diet Atkins yang Betul dan Berkesan. Check it OutDiet Atkins yang dipopularkan oleh Dr. Atins circa 1970 's di mana kebaikan dan keburukan akan menentang dengan cara diet ini. Atkins diet menekankan tidak untuk mengambil makanan berkarbohidrat yang terdiri dari roti, kentang, nasi dan juga Mee. Beras merah crusts mengandungi baik pemakanan juga dilarang untuk dijilat. 

Di samping itu, kita juga dilarang mengambil makanan goreng, susu, biskut, pastri dan makanan tinggi gula dan karbohidrat.

Ramai orang sedang cuba untuk mendapatkan badan yang langsing dan ideal. Ini tidak terlepas tuntutan sosial yang wujud dalam persekitaran masing-masing. Melakukan pelbagai cara berdiet, walaupun diet yang tergolong ekstreme seperti atkins diet.

Atkins diet diet ekstreme kepunyaan, salah satu sebab yang menjadi, kita telah betul-betul-betul tidak untuk mengambil makanan yang mengandungi karbohidrat. Seperti kita ketahui, kandungan karbohidrat diperlukan sebagai sumber tenaga untuk badan kita.

Adakah dalam atkins diet tambahan untuk tidak mengambil makanan berkarbohidrat diet, hal itu juga menunjukkan pesalah tidak untuk mengambil makanan dengan kandungan gula yang tinggi. Bukan sahaja mengandungi gula dalam diet, atkins juga melarang mengambil minuman manis seperti oren jus dan jus cuba minum air dengan kandungan gula orang lain.

Awal melakukan atkins diet, pengambilan karbohidrat boleh nombor 20 gram sehari. Boleh ditingkatkan selaras dengan aktiviti-aktiviti yang kami tiba 45 gram sehari.


Makanan yang dikonsumsi Saat Diet Atkins

Sesetengah makanan yang boleh dimakan ketika melakukan atkins diet termasuk sesetengah makanan yang mengandungi lemak dan makanan yang kaya dengan protein seperti telur, daging lembu dan ayam. 

Di samping itu, kita boleh makan daging ayam belanda ini kerana kami atkins diet menu sehari-hari...

Bagi jenis sayur-sayuran-sayuran yang kita boleh makan sup sayur saderi, hijau dengan salad, tomato dan lobak merah.

Kelebihan dan perjalanan atkins diet

Apabila kita mengurangkan makanan karbohidrat, maka simpanan lemak di dalam badan anda akan menulis dengan mudah, jadi berat akan dilepaskan secara automatik. 

Lemak lebih banyak ilmu sihir, dibakar, maka berat akan juga mendapat lebih cepat. Ini adalah salah satu kelebihan atkins diet, berat badan boleh jatuh dengan cepat.  

Di samping itu, paras gula dalam darah juga menurun, ia akan menjadi mudah kerana kita tidak digalakkan untuk mengambil makanan yang mengandungi gula dan karbohidrat.

 
Bagaimana untuk melakukan Atkins Diet

Beberapa peringkat apabila melakukan atkins diet adalah seperti berikut:

1. Fasa Induksi

Langkah ini akan sesuaikan keadaan badan untuk membakar lemak yang tersimpan di dalam badan, kerana kesan daripada penggunaan karbohidrat yang rendah. Kira-kira 20 gram sehari untuk karbohidarat, sebelum kita boleh makan dan minum sehingga 250 gram karbohidrat.
Bilakah kita mengelakkan makanan yang mengandungi karbohidrat, seperti yang kita sebutkan di atas.

2. Fasa Ongoing Weight Loss

Peringkat kedua yang dipanggil untuk penurunan berat badan berterusan adalah peringkat di mana kami melakukan program penurunan berat badan. 

Kami dibenarkan untuk meningkatkan pengambilan karbohidrat sebanyak 5 gram sehari selama seminggu penuh smapai kita dapati tahap karbohidrat kritikal untuk menghilangkan berat badan iaitu maksimum jumlah pengambilan karbohidrat yang boleh diminum setiap hari untuk menurunkan berat badan. Dengan pengiraan pengambilan karbohidrat kita makan dalam masa sehari, sebanyak 25 gram.

Pada peringkat ini, kami juga telah dapat mengambil sesetengah jenis sayur-sayuran dan biji-bijirin penuh, tetapi masih mengambil susu atau bijirin, roti dan kentang.

3. Fasa Pre-maintenance

Pada peringkat ini, kita boleh meningkatkan pengambilan karbohidrat sebanyak 10 gram. Ini adalah berguna bagi melambatkan proses penurunan berat badan dan menyediakan badan untuk memasuki peringkat akhir diet ini. Peringkat yang kita lakukan dalam minggu ini untuk mengekalkan berat badan kita. Makanan pada peringkat ini kita boleh mengambil jumlah yang sangat kecil seperti roti dan pasta.


4. Fasa Lifetime Maintenance

Pada peringkat ini, kita boleh meningkatkan jumlah pengambilan karbohidrat sehingga 90 gram sehari. Peringkat ini bertujuan untuk mengekalkan berat badan kita.

Penyelenggaraan sepanjang hayat adalah fasa akhir yang bertujuan untuk mengekalkan berat badan. Di peringkat terakhir ini, anda telah dibenarkan untuk mengambil makanan karbohidrat tetapi masih dalam lingkungan sempadan di bawah 90 gram sehari. Ini adalah yang ketiga karbohidrat yang kita makan dan minum yang biasa di konsumsi.


Kesan-kesan Sampingan Melakukan Atkins Diet

Kesan sampingan yang timbul daripada diet atkins memang kita akan mudah berasa letih, kerap pening, nafas menjadi tidak menyenangkan, insomnia dan sering merasa lemah.  Selain itu, ia boleh menjadi kami mengalami sembelit disebabkan oleh pengambilan daripada beberapa sayur-sayuran yang kita tinggalkan.

Jika kita lakukan diet ini untuk beberapa waktu dan diteruskan setiap tahun, maka dikawatirkan akan menyebabkan kesan jangka panjang yang tidak baik untuk Kesihatan, salah satu daripadanya adalah masalah di tengah-tengah diet ini kerana ia menyokong untuk mengambil Sesetengah makanan dengan kandungan lemak tepu.

Di samping itu, tulang boleh berlaku kepada berliang disebabkan oleh pengurangan tenaga kalsium yang kita makan dan minum melalui kandungan kalsium susu susu yang sangat tinggi.

Untuk menjadikannya lebih selamat melakukan atkins diet, kami perlu berunding dengan lebih awal dengan doktor sekitar tempat kami. 
Masalah kesihatan dalam jangka masa panjang menjadi keutamaan utama untuk kita daripada hanya kehilangan berat badan. Mungkin berguna.

Baik jadi adalah artikel tentang Cara Diet Atkins yang Betul dan Berkesan. Salam sejahtera untuk sahabat yang boleh lakukan diet ini dengan betul


Subscribe to receive free email updates:

0 Response to "Bagaimana Cara Diet Atkins yang Betul dan Berkesan"

Posting Komentar